Notícies

Can Batlló i la industrialització de la Bordeta

Després de l’èxit de les visites “La Bordeta, un barri en transformació” hem organitzat una segona visita, “Can Batlló i la industrialització de la Bordeta”. Ens traslladarem fins a la segona meitat del segle XIX, un moment en que la industria es començava a desplegar pel pla de Barcelona, i descobrirem la seva arribada al barri.

Coneixerem Can Batlló, la gran fàbrica tèxtil de la Bordeta, un enorme recinte industrial edificat a partir de l’any 1878, on van treballar milers de veïnes i veïns de la Bordeta. I caminarem pels carrers d’aquesta antiga fàbrica, tot seguint els processos de producció del tèxtil, des de l’entrada del cotó fins a la sortida dels productes ja elaborats.

Calendari de visites:

Setembre:

Dissabte 22, a les 11h

Dimecres 26, a les 11h

Octubre:

Dimecres 10, a les 11h

Dissabte 20, a les 11

Dimecres 31, a les 11h

Novembre:

Dissabte 3, a les 11

Dijous 8, a les 19h

Dissabte 10, a les 11h

Dissabte 17, a les 11h

Inscripció:

Gratuïta amb reserva a visitescanbatllohistoric@gmail.com

Reserva presencial al Casal Cívic Magòria, Gran Via CC 247, de 9h a 14h i de 16h a 22h.

Lloc de trobada:

La Lleialtat Santsenca, carrer d’Olzinelles, 31.

Èxit de les rutes per la Bordeta

Des del projecte Can Batlló Històric estem molt contents per l’acollida que han tingut les rutes “La Bordeta, un barri en transformació”. Fins ara 125 veïnes i veïns han participat d’aquesta descoberta del barri i les 3 rutes que queden encara per realitzar ja estan tancades i amb gent en llista d’espera.

Si no heu pogut realitzar la ruta us deixem un enllaç al reportatge que van fer a Betevé en que us podreu fer una idea dels continguts i us anunciem que després de l’estiu presentarem més rutes per descobrir d’altres històries del barri.

https://btv.playty.com/player#/video?autoplay=1&id=250518btv73bordeta

Visites per descobrir la història de la Bordeta

Descobreix la Bordeta, el teu barri, un barri amb molta història!!!

A partir del 5 de maig iniciem un programa de visites guiades gratuïtes al barri de la Bordeta! Descobreix el passat del Casal Cívic Magòria, Sant Medir, Can Batlló… i tants carrers i places!! Visita els racons amagats i plens d’anècdotes que formen part del nostre passat… també com a veïns i veïnes d’aquest barri, tan nostre!

Us convidem a venir.

Visites gratuïtes sota reserva, places limitades!

Inscripcions:

-Per correu, enviant les vostres dades (Nom complert i telèfon) a visitescanbatllohistoric@gmail.com

-Presencialment al Casal Cívic Magòria. C/Gran Via C.C., 247 (de dilluns a divendres, de 9h a 14h i de 16h a 22h).

Lloc de trobada per la visita:

La Lleialtat santsenca, C/Olzinelles, 31

Calendari de visites:

Maig:

Dissabte 5, 11h (català)

Dijous 10, 19h (castellà)

Dissabte 12, 11h (català)

Dimecres 23, 11h (castellà)

Dijous 24, 19h (català)

Juny:

Dissabte 2, 11h (català)

Dijous 14, 19h (català)

Dissabte 16, 11h (castellà)

Juliol:

Dissabte 14, 11h (anglès)

Descarrega aquí la informació

Entrades exhaurides, tot apunt per tornar als anys 40!

Fa una pila de dies que hem hagut de penjar el cartell “Entrades exhaurides”. Ho sentim per la gent que s’ha quedat sense, però la veritat és que aquests dies hi ha molta expectació a la Bordeta. Si de totes formes voleu provar, els tres dies de l’obra farem llista d’espera per si hi ha anul·lacions, però no podem garantir res.

Demà estrenem un projecte en què fa mesos que estem treballant. Una tasca col·lectiva que ha necessitat el treball de més d’un centenar de persones. Gent que vol que el seu esforç serveixi per recuperar la memòria històrica dels nostres barris i per donar a un recinte com Can Batlló el valor patrimonial que mereix. Moltes gràcies a tots i totes!

Entrades per En temps del Sr. Muñoz

Des d’avui i fins que s’exhaureixin les localitats podeu aconseguir, de forma gratuïta, les vostres entrades per a l’espectacle En temps del Sr. Muñoz.

  • On aconseguir-les?

Casal Cívic Magòria
Gran Via de les Corts Catalanes, 229
15 de juny de 11h a 14h i de 18h a 21h

Can Batlló, Nau 69
Carrer de la Constitució, 19
Dimarts i dijous de 19.30h a 21.30h

Cotxeres de Sants
Carrer de Sants, 79
9h-13.30h i de 16.30h a 19h

  • Com aconseguir-les?

Caldrà deixar una fiança de 5€ per entrada que se us retornaran el dia de l’obra.

Amb això volem garantir que ningú es quedi sense poder accedir a aquest espectacle únic i irrepetible!!

Les entrades que no es reparteixin estaran disponibles el mateix dia de l’espectacle.

Can Batlló als anys quaranta, en temps del Sr. Muñoz

“CAN BATLLÓ ALS ANYS 40 – En temps del Sr. Muñoz”
7, 8 i 9 de juliol del 2017

Els dies 7, 8 i 9 de juliol prop d’un miler d’espectadors van poder gaudir de l’espectacle “Can Batlló als anys 40. En temps dels Sr. Muñoz” Una obra que va permetre al públic submergir-se en la fàbrica durant els anys en que Julio Muñoz en va ser el propietari.

El projecte teatral, amb una finalitat social, econòmica i cultural, va ser conduït per l’associació Artixoc i va comptar amb la col•laboració de diverses entitats i personalitats dels barris de Sants, Hostafrancs i La Bordeta, així com de l’Ajuntament de Barcelona.

L’obra de teatre, tal com indica el títol, es situa a mitjans del s.XX, durant l’època en què Can Batlló es va convertir en un dels negocis de Julio Muñoz Ramonet, empresari multimilionari conegut, entre d’altres, per negocis poc clars i per la seva relació amb la famosa prostituta Carmen Broto, la “Cascabelitos”.

“En temps del Sr. Muñoz” va ser un espectacle de participació popular i interactiu centrat en el dia a dia de la fàbrica, els seus treballadors i la gent del barri. L’obra es va representar dins del recinte de Can Batlló, en diversos carrers i naus de l’antiga fàbrica, aprofitant l’autèntic escenari històric. També es van recrear, dins de la pròpia fàbrica, altres escenaris històrics com els interiors del palauet del carrer Muntaner que Muñoz llegà a la ciutat i la seva oficina al Palau Robert.

L’espectacle, escrit en clau d’humor, va comptar amb una sòlida recerca històrica basada en part en testimonis reals d’antics treballadors de la fàbrica. L’obra compta amb una cinquantena d’actors amateurs, d’entre 6 i 85 anys, veïns i/o gent estretament relacionada amb el barri.

La direcció i producció de l’espectacle va correr a càrrec de l’equip artístic d’Artixoc i el guionista principal va ser Agustí Giralt. L’obra va comptar amb el suport i la col•laboració de diversos professionals i de l’Escola d’Oficis Escènics de Barcelona Activa entre d’altres. Òscar Dalmau que hi fer una aparició especial.

Podeu veure un reportatge fotogràfic de l’espectacle al següent enllaç:

Fotografies de Lluc Miralles http://www.llucmiralles.com

Nota de premsa: Can Batlló als anys 40

Com aconseguir les entrades?

El naixement de Can Batlló

Dramatúrgia: Agustí Giralt
Direcció d’actors: Santiago Rusiñol
Direcció artística: Anna Ester i Àgia Luna
Producció: Artixoc
Música: G. Verdi – Silvia Comes & Lídia Pujol
Càmera i muntatge: Toni Piñeiro

Amb la participació de:
Leonardo Helguera com a Joan Batlló
Marina Pérez-Carrasco com a Pia Batlló
Jordi Cobos com a Fèlix Vives
Anna Curto com a Virtudes